All

5 Vinkkiä Näyttävän Eteisen Maton Ostoon

Kun vieras kävelee kotiisi, he kulkevat olohuoneen ja pääoven toisiinsa yhdistävän käytävän halki. Jos käytäväsi on tylsä ja harmaa, olohuoneen tyylikkyydellä ei ole mitään väliä. Et pysty hurmaamaan vieraitasi. 

Tarvitset käytävän, joka tukee olohuoneesi sisustusta. Etkö ymmärrä?     

Tarkoitamme, että sinun täytyy sisustaa myös käytävässä samalla tavalla kuin muualla kotonasi. Ja eteisen matto on yksinkertainen sekä elegantti tapa toivottaa vieraasi tervetulleiksi ja kaunistaa käytäviä. 

Eteisen matto on täydellinen valinta minimalistiseen sisustukseen kapeassa käytävässä ilman, että matto on liian voimakas. Tästä artikkelista löydät muutaman vinkin, jotka auttavat sinua löytämään sopivan maton käytävälle. 

Mittaa kunnolla

Yleensä käytävät ovat pieniä ja pitkiä, mutta koon mittaaminen on äärettömän tärkeää ennen maton ostamista. Eteisen matto näyttää hyvältä vain täydellisen kokoisena – ei liian pieneen tilaan tungettuna tai lyhyenä. 

Standardin kokoiseen käytävään sopii joko 2×3 levyinen tai 4×14 pitkä matto. Koko kuitenkin riippuu kodistasi. Eli mittaa käytävän pituus ja leveys ennen kuin ostat pitkän maton. 

Jos kotonasi on pitkät käytävät, voit jättää reunoille enemmän tilaa, että saat ne näyttämään suuremmilta. Päinvastoin pienissä käytävissä voit jättää tilaa pitkittäissuunnassa, että käytäväsi näyttää leveämmältä. Eli sinun ei tarvitse ottaa tarkkoja mittoja vaan voit koittaa hankkia maton, joka tukee käytäväsi kokoa. 

Päätä sopiva tyyli

Monet ihmiset eivät tarkista, mitkä eteisen matto tyylit ovat trendikkäitä, ennen maton ostamista. He yksinkertaisesti hankkivat mitä tahansa eteisen matto nimellä liikkuvaa. Aikakausi, jolloin eteisen mattoja myytiin vain yhdessä tyylissä, ovat ohitse. Nykyään pitkät matot myydään eri tyyleissä, kuvioissa ja väreissä. Eli sinun täytyy pohtia eteisesi tyyliä ennen maton ostoa.  

Esimerkiksi jos kotonasi on mukava mökkityyli, voit käyttää perinteisiä pitkiä mattoja luomassa kotoisaa ja eleganttia fiilistä. Päinvastoin moderniin kotiin uudemman tyylinen matto on hyvä vaihtoehto. Kaiken kaikkiaan kodin tunnelman luominen alkaa eteisen matosta, joka sinun tulisi valita vasta tarkan pohdinnan jälkeen.  

Kuviopaletti

Eteisen matoissa kuviointi on äärimmäisen tärkeässä roolissa. Pystyt luomaan käytävään moniulotteisuutta valitsemalla elävän kuvion. Erilaiset kuviot luovat erilaisen lopputuloksen. Esimerkiksi: 

  • Loistokkaan tuloksen saat raidallisilla matoilla
  • Moderni ja uudempi sisustus syntyy geometrisillä kuvioilla.
  • Kukkaprintit tukevat boheemia tyyliä ja vintagea. 
  • Jos haluat luoda perinteistä sisustusta, valitse itämainen eteisen matto. 

Kuviot muuttavat käytävää monilla eri tavoilla ja antavat sisustuksellesi uuden tuulahduksen. 

Värin valinta

Seuraavaksi sinun täytyy valita eteisen maton sekä sen kuvioinnin väri: erilaisilla väreillä luot uudenlaista tyyliä käytävääsi. Esimerkiksi: 

  • Huomaamaton – Kun haluat luoda huomaamattoman käytävän, valitset lattian väriin sopivan maton. Tämän metodin avulla käytävä näyttää neutraalilta eikä häiritse kotisi muuta sisustusta. 
  • Kirkas – Jos eteisesi seinät on maalattu luonnonvalkoisella, beigellä tai rauhallisella harmaalla, voit piristää käytävää kirkkailla väreillä ja rohkeilla kuvioilla. Esimerkiksi punainen, sininen tai oranssi. 
  • Valoisa – Jos seinäsi ovat jo valmiiksi maalattu lämpimällä sävyllä, älä liioittele hankkimalla kirkkaan maton. Valitse valoisa sävy ja pieniä kuvioita, jotka muuttavat käytäväsi valoisaksi. 

Tekstuuri

Maton tekstuuri syntyy valmistajan käyttämästä materiaalista. Esimerkkinä voidaan sanoa samettimatot, jotka ovat pehmoisia, silkkisiä ja paksuja tekstuuriltaan. Sinun täytyy miettiä haluamaasi tekstuuria käytäviä sisustettaessa. Valitse materiaali seuraavalla tavalla:

  • Kun haluat lämpimän ja kotoisan eteisen, valitse luksusta huokuva tekstuuri, kuten villa, silkki, sametti tai veluuri. 
  • Jos haluat keveän ja puhtaan eteisen, hanki matto, jonka tekstuuria on puuvilla, polyesteri, juutti tai sisal. 

Sinun täytyy vertailla olohuoneesi sisustusta eteisesi tunnelmaan. Tämä tarkoittaa, että jos olohuoneesi on teemaltaan elegantti, muista käyttää samaa eleganttia vivahdetta eteisessä. 

Kaiken kaikkiaan sinun tulisi hyödyntää luovaa vaistoasi, kun sinulla on hankinnassa eteisen matto. Kaikki mainitut tekniset vinkit antavat sinulle suuntaviivan, mutta loppu riippuu täysin luovuudestasi, ja siitä kuinka vinkkejä käytät. 

Eli tutki eri mattokauppoja netissä ja osta eteisen matto vain luotetulta ja turvalliselta brändiltä. 

Leave a Reply

Back to top button